Aktuális
Naptár
 
  Magunkról
Elérhetőségeink
 
  Tanfolyamaink
Masszázs tanfolyamok
 
  Rendezvényeink
 
  Kezeléseink
Elektroszmogmérés
 
  Érdekességek
 
 
  Galéria
Életképek
Videók
 
  Áraink
 
Esti Elmélkedések ingyenes előadássorozat Győrben


ESTI ELMÉLKEDÉSEK
ingyenes előadássorozat

 

Az Esti Elmélkedések előadás célja, hogy a hétköznapokat a gyakorlat oldaláról megközelítve vizsgáljuk meg úgy, hogy megoldásokat találjunk azokra a problémákra, amelyekkel nap mint nap szembesülünk. A következő előadás címe:

 

 

 

 

 

 

 

 

A TUDAT RABSÁGÁBAN
avagy

Előítéletek, félelmek, konfliktusok életünkben

időpont:
2017. március 13. hétfő 17.00

Helyszín:
Metamorf Sziget
Győr, Jereváni u. 42. / 1. emelet

(NeTcar autósiskola épülete)

A részvétel INGYENES.

 

A világirodalom leghíresebb műve, Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiája két ellenséges veronai család gyermekei között szövődött végzetes szerelem történetét meséli el. A Montague-k és Capuletek között a régmúltban kialakult és generációk óta tartó viszály okozta a két szerelemes tragikus halálát. Shakespeare realisztikusan mutatja be a két csoportosulás közt dúló ellenséges viszonyt, amelynek okát alapvetően már egyik család tagja sem ismeri, csupán a megszokás, a hagyományok vezérlik a másik fél iránti gyűlöletüket. Ha azt gondoljuk, hogy mindez csak a színpadon lehetséges, akkor nagyon tévedünk, hiszen hétköznapi életünket is gyakran nehezítik meg előítéleteink, hiedelmeink és a másoktól látott (hallott) vagy eltanult szokásaink. De hogyan alakulnak ki ezek az előítéletek, és miért képesek ilyen erővel megmérgezni mindennapjainkat? Mi vezérel bennünket, amikor a szokásainkra vagy a hiedelmeinkre hagyatkozva hozzuk meg döntéseinket ahelyett, hogy józan eszünkre hallgatva a valóságban történt eseményeket mérlegelnénk? Ha mindezeket a körülményeket alaposabban megvizsgáljuk, képessé válunk a hétköznapi konfliktusainkat is megelőzni, illetve könnyebben feloldani.
Ha szeretnél ilyen és hasonló kérdésekre választ találni, kérlek, tarts velem és elmélkedjünk erről együtt!

Sok szeretettel várlak!
Szabó Zsolt

 

 

 

AZ ELŐZŐ ELŐADÁSOK TARTALMÁBÓL

 

FELEBARÁTSÁG
avagy

Hogyan bánjunk jól az emberekkel,
hogyan kommunikáljunk jól?

időpont:
2017. február 13. hétfő 17.00

Helyszín:
Metamorf Sziget
Győr, Jereváni u. 42. / 1. emelet

(NeTcar autósiskola épülete)

A részvétel INGYENES.
A korlátozott férőhely (30 fő) miatt kérlek, részvételi szándékod jelezd az
info (kukac) metamorfsziget (pont) hu email címen.

„Madarat tolláról, embert barátjáról” – mondja a magyar közmondás, ami azt fejezi ki, hogy a környezetünk mutatja meg, hogy milyen emberek vagyunk valójában. Sokan úgy gondolják, hogy sok barátjuk van, mégis sokszor érzik magányosnak magukat, míg mások úgy vélik, hogy senki nincs, akire igazán számíthatnának.
Nehéz dolog manapság a barátság kialakítása, és talán még nehezebb a jó, egymást támogató és segítő emberi viszony fenntartása, hiszen szinte mindenki a megélhetésével, a napi szükségleteinek kielégítésével, az egészségével, a saját életével van elfoglalva. Hogyan is maradhatna ideje és főleg energiája a mások meghallgatására, főleg úgy, hogy ő sem tudja senkinek elmondani őszintén, hogy mi zajlik benne és körülötte. Valóban így van ez? Valóban nincs időnk egymásra? Csak ezen múlnak a kapcsolataink? És valóban, mindig csak a másik fél a hibás abban, hogy én egyedül érzem magam? És nincs már semmi, amit tehetnénk a kellemesebb emberi kapcsolatokért?
Ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a február 13-ai előadáson, ahol a résztvevők megismerkedhetnek az együttműködő kommunikáció alapelveivel, és könnyen elsajátítható módszereket kapnak, amelyekkel javíthatják hétköznapi kommunikációjukat.

Sok szeretettel várlak!
Szabó Zsolt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
©copyright www.metamorfsziget.hu ¡ Kérdése, véleménye van? Kérem, írja meg: info (kukac) metamorfsziget (pont) hu