Aktuális
Naptár
 
  Magunkról
Elérhetőségeink
 
  Tanfolyamaink
Masszázs tanfolyamok
 
  Rendezvényeink
 
  Kezeléseink
Elektroszmogmérés
 
  Érdekességek
 
 
  Galéria
Életképek
Videók
 
  Áraink
 
kineziológiai oldás Győrben

KINEZIOLÓGIA

Mi is a kineziológia?
Miben segít a kineziológiai stresszoldás?
Hogyan történik a kineziológiai kezelés?

 

 

 

 

 

A kineziológia szó hagyományos jelentése a test izmainak és mozgásának tanulmányozását jelenti. A kifejezés görög szóösszetétel: a kinesis „mozgás” és logos „tudomány” szavakból tevődik össze.
Magyarországon is egyre ismertebb a kineziológia, az a hatékony, holisztikus gyógyító és képességfejlesztő módszer, amely biztosítja szervezetünk szabad energiaáramlását, az energiák útjában álló akadályok feloldását.

Kineziológia GyőrA kineziológus izomteszteléssel dolgozik, ennek segítségével felderíthetők azok a traumatikus élmények - a fogantatásig visszamenőleg, melyek feldolgozatlanul maradva, elfojtva, negatív hatással vannak jelenbeli életünkre. A köztudatban is egyre inkább ismert a születési stressz fogalma - a köldökzsinór nyakra tekeredése, az oxigénhiány, a túlhordás és koraszülés, a kora gyermekkori kórházi kezelés, stb. A gyermekkorunkban szüleinkkel kialakult kapcsolatunk mintát ad életünkben összes férfi-nő kapcsolatunkra. Azt szokták mondani, a kisgyermekkor három szakaszra osztható : ölelj magadhoz -, tegyél le -, engedd el a kezem. S a későbbi problémák zömét az okozza, ha valamely " feltétel" nem teljesül. A leválási nehézségek - hiszen nagyon sok ember küzd a szülőktől, különösen az anyától való függetlenedés problémájával -, de a kötődés hiánya, a szeretethiány is kapcsolatteremtési, kapcsolat fenntartási gondokat, zavarokat okozhat későbbi életünkben.

Mivel a kineziológiai eljárás során változás történik a bennünk működő energiaminták, az agyunkban és a sejtjeinkben tárolt információk szerkezetében, ezért képessé válunk arra, hogy az eddig bennünk rögzült és automatikusan lefuttatott „programozások” ismételgetése helyett új utakon induljunk el. Felszabadulunk tehát a múlt korlátozó terhei és stresszei alól, leromboljuk a minket már nem szolgáló félelmeket, hitrendszereket és viselkedésmintákat, és lépésről lépésre erőt nyerünk ahhoz, hogy azt az életet éljük, amelyre valóban születtünk, amelyben őszintén önmagunk lehetünk és jól érezzük magunkat.


Miben segít a kineziológiai stresszoldás?

A kineziológia az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát. Egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának.
Eredményes a következő esetekben (a teljesség igénye nélkül):

- önbizalom megerősítése, növelése céljából
- önelfogadási, önértékelési problémáknál
- párkapcsolati problémák esetén
- kommunikációs nehézségeknél
- tanulási képességek fejlesztése érdekében,
- tanulási nehézségek csökkentésében
- félelmek, szorongás, depresszió, és
- egyéb krízishelyzetek (pl. válás, haláleset)

Mindezek mellett hatékonyan alkalmazható az eljárás a pszichoszomatikus eredetű betegségek kezelése, tüneteinek csökkentése érdekében is:

- allergia
- asztma
- magas vérnyomás
- szívritmus-zavar, mellkasi nyomásérzések
- étkezési, emésztési problémák
- alvászavar (álmatlanság, aluszékonyság)
- krónikus fejfájás, migrén
- észlelési problémák (pl. látás, hallás)
- gyomorfekély
- súlyproblémák, stb


Hogyan történik a kineziológiai kezelés?

A kineziológiai kezelést egy beszélgetéssel kezdjük, ahol meghatározzuk a megoldásra váró problémát. Ezután a Dr. George Goodheart által kidolgozott ún. izomtesztelési eljárással határozzuk meg azokat az energia-blokkokat, amelyeknek egyensúlyba hozásával elindíthatjuk a test öngyógyító mechanizmusait.
A One Brain módszer - amelyet én is alkalmazok - egyedülálló nagyszerűségét az biztosítja, hogy érzelmekkel dolgozik, figyelembe veszi az agyféltekék funkciójának különbségeit, a páciens személyiségjegyeit, megtagadott tulajdonságait, szokásos viselkedés módját stresszes helyzetben, s azt a kort keresi meg és ott végzi a stresszek oldását, ahol a stressz keletkezett.
A kineziológiai izomtesztelés, mint biofeedback lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémánkat. A stressz, az érzelmek hatást gyakorolnak testünk energiarendszerére, a meridiánokra, s befolyásolják izmaink állapotát, működését. Az izomtesztelés gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez, tiszta választ ad, mely nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját.
A One Brain módszer stresszoldásának eredménye az, hogy a negatív szituáció emléke ugyan megmarad, de már nincs vagy csak nagyon gyenge emocionális töltettel rendelkezik, amelyet a páciens már képes hatékonyan feldolgozni.

Egy kezelés átlagosan másfél órát vesz igénybe és a felmerült probléma nagysága és a vele kapcsolatos negatív érzelmek megélésének mélységétől függően 1-3 alkalom elegendő a megoldáshoz, a feldolgozáshoz, és ha szükséges, grafológiai gyorselemzéssel kiegészítve a kezelést, növeljük annak hatékonyságát.

 

 
Szabó Zsolt grafológus-kineziológus
SZABÓ ZSOLT
  grafológus-kineziológus
 


időpontegyeztetés és bejelentkezés: 06-20/9732-971

 

A kineziológusi végzettségemet igazoló oklevelek:
/a képekre kattintva felnagyítva lesz látható)

Kineziológia
I. tanfolyam
Kineziológia
II. tanfolyam
Kineziológia
III. tanfolyam
Kineziológia
IV. tanfolyam

 

   

 

 

 

 

 

   
©copyright www.metamorfsziget.hu ¡ Kérdése, véleménye van? Kérem, írja meg: info (kukac) metamorfsziget (pont) hu