Aktuális
Képzési naptár
 
  Magunkról
Elérhetőségeink
• Adatkezelési tájékoztató
 
  Természetgyógyász
  képzés
Alapmodulok
• Egészségügyi modul
• Természetgyógyászati mod.
Életmódtábor
• Alternatív mozgás és
masszázsterápia
• Fülakupunktúrás
addiktológus képzés
• Fitoterápia

  Grafológus Tanácsadó
  képzés
• távoktatásos képzés 2020.
• távoktatásos képzés 2021.
  Spirituális Életvezetési
  Tanácsadó / Terapeuta
  képzés
• Életvezetési tanácsadó tanf
• Életvezetési terapeuta tanf.
• Kiegészítő képzés
• Életvezetési terapeuta tanf. Bach-virág tanácsadóknak

  Bach-virágeszenciás
  Tanácsadó képzés
• Bach-virágeszenciás
Tanácsadó képzés
Bach-virágeszenciás
Tanácsadó Elvonulás
• Bach-virágeszenciás
Tanácsadó Kiegészítő tanf.
 
  Esti iskolai képzések
• Általános ismertető
• Arcvizsgálati és reflexzónás arcmasszázs tanfolyam
tantermi képzés
Indiai fejmasszázs tanf.
tantermi képzés
Lélekringatás tanfolyam
tantermi képzés
Metamorf masszás tanf.
tantermi képzés
Moxa, köpöly tanfolyam
tantermi képzés
Szeretetmasszázs tanf.
tantermi képzés
Talpcsakra masszázs tanf.
tantermi képzés
Talpmasszázs tanfolyam
tantermi képzés
• Kínai egészségmegőrző
módszerek otthon
tantermi képzés
• Thai kéz- és talpmasszázs
tantermi képzés
 
Gyógynövényismeret tanf.
tantermi képzés
• Kommunikációs tréning
tantermi képzés
Kronobiológia tanfolyam
tantermi képzés
Radiesztézia tanfolyam
tantermi képzés
Tarot alaptanfolyam
tantermi képzés
Tarot haladó tanfolyam
tantermi képzés
 
  Hétvégi képzések
• Akupresszúra otthon tanf.
• Radiesztézia tanfolyam
• Numerológia tanfolyam
• Svédmasszázs tanfolyam
• Transzlégzés tanfolyam

  Táborok - Elvonulások
Életmódtábor
Életvezetési-Önismereti
 
  Távoktatásos "mini"
  tanfolyamaink
Kronobiológia tanfolyam
távoktatás
Tarot alaptanfolyam
távoktatás
 
  Szolgáltatások
Elektroszmogmérés
 
 
 
 
 

Grafológiai analízis

 

 
A grafológiáról általában
Mi is tulajdonképpen a grafológia? Tudomány? Eszköz? Misztika? Csötörtök Csaba, a neves magyar grafológus tudománynak tekinti, míg Freud a pszichológiai elemzés eszközének. A lexikonok szerint a grafológia "az ember személyiségének kézírásból való megismerése".
De mi köze az írásnak a személyiséghez? Az írás segítségével gondolatainkat közöljük. Az agyból kiindulva a megfelelõ ingerek az idegpályákon végigfutva arra késztetik a kéz izmait, hogy gondolatainkat jelek formájában rögzítsék.

 

Grafológiai szolgáltatások magánszemélyek részére
A leggyakrabban igényelt analízis az általános személyiségkép elkészítése, amely hét alapvető területen vizsgálja az író személyt: 1. önértékelés, önbizalom, önismeret; 2. pszichés állapot; 3. mentális képességek; 4. az érzelmiélet jellemzői; 5. társaskapcsolatok (a távoli és közeli környezethez fűződő kapcsolatk mléysége, milyensége); 6. a munkatevékenység jellemzői; 7. motivációs bázis.
A pályaorientációs vizsgálat azon fiatalok és szüleik számára nyújt segítséget, akik bizonytalanok az előttük álló lehetőségek kiválasztásában, illetve ...

 

Grafológiai szolgáltatások cégek, vállalkozások részére
A pályaalkalmassági vizsgálat során egy adott beosztásra a legalkalmasabb személy kiválasztása, illetve a megrendelő, a munkáltató által megadott szempontokszerint rangsorolása. A vezető pozíciót ellátó személy esetében nem elég egy-két kiemelten jó képesség megléte, hanem kívánatos állapot a kiegyensúlyozott, érett és integrált személyiség megléte. Ebben a többszintű és bonyolult vizsgálatban nagy jelentőséggel használható a grafológiai elemzés és kiválasztás. A feladatnak, az elvárásoknak, a munkakörülményeknek....

 

A grafológiáról általában

Mi is tulajdonképpen a grafológia? Tudomány? Eszköz? Misztika? Csötörtök Csaba, a neves magyar grafológus tudománynak tekinti, míg Freud a pszichológiai elemzés eszközének. A lexikonok szerint a grafológia "az ember személyiségének kézírásból való megismerése".
De mi köze az írásnak a személyiséghez? Az írás segítségével gondolatainkat közöljük. Az agyból kiindulva a megfelelõ ingerek az idegpályákon végigfutva arra késztetik a kéz izmait, hogy gondolatainkat jelek formájában rögzítsék. Megfigyelhetõ ugyanakkor az is, hogy ugyanazt a mozgást, mozgássort minden ember mennyire különbözõképpen, egyénien végzi. Ez vonatkozik a gesztikulációtól kezdve a táncon keresztül a mimikáig minden mozgásfajtára, így az írásra is.
Az írás tehát a grafológia szempontjából egy önkifejezõ mozgás, amely az agyból indul ki, és összefüggésben van érzéseinkkel, gondolatainkkal. Ugyanúgy alkalmas az emberi személyiség megismerésére, mint a mimika, vagy a gesztikuláció, de ezeknél jóval precízebb, bonyolultabb, és állandóbb.


A grafológia felhasználási területei


A grafológia. A grafológia más tudományok segédtudományaként is funkcionálhat, és újabb lehetõségeket tár fel az emberi psziché megismerésére, ezáltal rendkívül jól alkalmazható a személyiség megismerésére, mivel széleskörû tájékoztatást nyújt az emberrõl.

Mindennapjai során sokszor válik tanácstalanná az ember saját képességei, illetve döntéseinek helyessége tekintetében. Ilyenkor az önismeret fejlesztésére van szükség, amihez igen nagy segítséget adhat a grafológia. Az íráselemzés viszonylag gyors és egyszerû vizsgálati módszer.

Az iskolában szerephez jut a grafológia a pályaválasztási tanácsadás során is. Pszichológusok, grafológusok, orvosok és pedagógusok együttes munkája alapján a tanulók a képességeiknek, személyes adottságaiknak megfelelõ pályára kerülhetnek.

Egyre gyakrabban alkalmazzák a grafológiát a párválasztás, illetve a házassági tanácsadás területén. A tanácsadás tulajdonképpeni célja, hogy a házasulandó feleket mélyebb önismerethez segítve érettebb döntésre tegye alkalmassá. De nem csupán a házasságkötés a lényege a jól sikerült házasságnak, hanem fontos annak egyetértésben és összhangban tartása a házasság egész tartama alatt.

A kriminalisztika is nagyon hatékonyan használja az íráselemzés törvényszerûségeit. A bûntény jellegébõl kiindulva a gyanúsítottak körét leszûkítheti azzal, hogy megvilágítja, kinek a személyiségével nem fér össze az elkövetett tett. Ugyanakkor ráterelheti a gyanút az igazi tettesre.

Elhunyt emberek írásainak vizsgálata lehetõvé teszi történelmi alakok személyiségének megismerését és életük megértését.
Igen jól felhasználható a grafológia a személyügyi munka területén. A vezetõk kiválasztásánál, a munkatársak felvételénél, csoportok kialakításánál, a beérkezett pályázatok elõszûrésénél gyorsíthatja a döntést.

Ha érdekli, miként segítheti önismeretét a grafológia, s kíváncsi arra, mit árul el kézírása, kérheti írása elemzését. A grafológiai elemzés tanácsot ad pályaválasztási, pályaalkalmassági, de párválasztási problémák esetén is. Szolgálhat életvezetési vagy hivatásával kapcsolatos tanácsadással is. Tevékenysége az üzleti és a magánéletben egyaránt felhasználható. Magánszemélyek esetén a megvizsgálandó terület kapcsán az önismeret elmélyítését is szolgálja, illetve kérésére támpontokat adhat a fentiekben megemlített témák és egyéni kérések esetében is.


Az íráselemzéshez az alábbi adatok szükségesek:

- a kézírás tulajdonosának neme és kora
- az íráshoz használt aktív kéz megnevezése (jobb vagy bal)
- fiziológiás megbetegedés az aktív kézen
- szemüveg vagy kontaktlencse viselése,
- foglalkozás, iskolai végzettség
- mûszaki rajz állandó használata, illetve korábbi tanulása
- rendszeres gyógyszerszedés

Szükség van kb. egy oldalnyi kézírásra, egy álló A4-es lapon, amelyet minden esetben az aláírás zár. A szövegnél fontos, hogy spontánul íródjon, tehát ne diktálás, illetve másolás alapján. Témája lehet önéletrajz vagy fiktív, esetleg a grafológusnak szóló levél is. A szolgáltatást kérõk számára biztosított a személyiségi jogok teljes tiszteletben tartása és a titoktartás (az elemzés eredményét kizárólag a kézírás tulajdonosa tudja meg).


Ha szeretné kipróbálni magát a grafológus szerepében, készítse el saját írásának elemzését! Az önismereti teszt elkészítése során megismerkedhet a grafológiai vizsgálati módszer néhány alaplépésével és önállóan térképezheti fel a konfliktusokhoz való viszonyulását. Töltse le az alábbi Excel file-t és az utasításokat végrehajtva, végezze el saját írásának elemzését, amelynek végeredményeképpen rövid jellemzést kap a programtól konfliktustûrõ képességérõl.

LETÖLTÖM AZ INGYENES GRAFOLÓGIAI ÖNISMERETI TESZTET

vissza az oldal tetejére »

 

 

 

Grafológiai szolgáltatások magánszemélyek részére

Általános személyiségkép

A személyiség átfogó vizsgálata során, az írásminta alapján képet alkotunk jellemzõ tulajdonságairól, azok egymásra gyakorolt hatásairól. Az elemzés az alábbi területeket tartalmazza:

 1. önértékelés, önbizalom, önismeret
 2. pszichés állapot (fizikai és lelki energizáltság, hangulati állapot)
 3. mentális képességek (a gondolkodás módja, sebessége, irányultsága)
 4. érzelmi élet jellemzõi (az érzelmek intenzitása, tartóssága, megbízhatósága)
 5. társas kapcsolatok (a távoli és közeli környezethez fûzõdõ kapcsolat)
 6. a munka tevékenység jellemzõi, munkastílus
 7. a motivációs bázis (ösztönzõ erõk)

  Az elemzés terjedelme: 12-14 oldal
  Az elemzés díja: 19 000 Ft

Gyorselemzés

A vizsgálati tartomány megegyezik az általános személyiségkép elemeivel, azonban az elemzés nem kerül rögzítésre az előbb említett 12-14 oldal terjedelemben. Az analízis eredménye szóban kerül átadásra. Ezzel egyidejűleg az elemzést igénylő megkapja a számítógépes program által generált, az elemzett területek jellemző tulajdonságainak a személyiségben meglévő százalékos értékét bemutató diagramokat, valamint válaszokat kap az elemzés elkészítésének alapjául szolgáló kérdéseire.

Az elemzés díja: 12 000 Ft

 

Pályaorientációs vizsgálat

Azon fiatalok - és szüleik - számára nyújt segítséget, akik bizonytalanok az elõttük álló lehetõségek kiválasztásában, illetve akik nem biztosak, vagy nincsenek tisztában képességeikkel. A vizsgálat - a mentális képességek, az érdeklõdési kör, a motivációs bázis, a szociabilitás ide vonatkozó területeinek elemzése alapján - határozza meg a képességek, hajlamok, a beállítottság körét, valamint kijelöli a szóba jöhetõ foglalkozási, szakmai irányokat.

Az elemzés terjedelme: 6-8 oldal
Az elemzés díja: 12 000 Ft

 

Párkapcsolati - összeillõségi - vizsgálat

Minden társadalom alapja a jól mûködõ család, amely elképzelhetetlen a kiegyensúlyozott és harmonikus párkapcsolat nélkül. A grafológiai elemzés során a párok intellektuális, mentális összeillõsége mellett, a szociabilitás, a dominancia, valamint a mindennapi élet során felmerülõ egyéb tulajdonságok vizsgálata alapján kerülnek meghatározásra a párkapcsolat jellemzõi.

Az elemzés terjedelme: 14-18 oldal
Az elemzés díja: 12 000 Ft/fő

Amennyiben Ön most keres párt magának, ebben is segítséget nyújt a grafológia. A vizsgálat során megállapításra kerül, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyek segítik a párkeresésben és melyek azok, amelyek gátolják. Milyen tulajdonságokkal bír, amelyek változtatásával, finomításával közelebb kerül az ideális partner megtalálásához, illetve megtartásához.

Az elemzés terjedelme: 6-8 oldal
Az elemzés díja: 12 000 Ft/fő

vissza az oldal tetejére »

 

 

 

Grafológiai szolgáltatások cégek, vállalkozások részére

 

Pályaalkalmassági vizsgálat

Munkaerő felvétel esetén, egy adott beosztásra a legalkalmasabb személy kiválasztása, illetve a megrendelő, a munkáltató által megadott szempontok szerinti rangsorolása.

 

Csoportépítés

A vizsgálat célja a csoportot alkotó egyének tulajdonságainak feltárásával, a személyközi kapcsolatok vizsgálatával, a várható konfliktusok, feszültségek feltérképezésével a legoptimálisabb team kialakítása. A grafológiai elemzés során a mentális képességek, a szociabilitás, a motivációs bázis vizsgálata mellett, a megrendelo által meghatározott szempontok, tulajdonságok értékelésére is sor kerül.

 

Vezető kiválasztás

A vezető pozíciót ellátó személy esetében nem elég egy-két kiemelten jó képesség megléte, hanem kívánatos állapot a kiegyensúlyozott, érett és integrált személyiség megléte. Ebben a többszintű és bonyolult vizsgálatban nagy jelentőséggel használható a grafológiai elemzés és kiválasztás. A feladatnak, az elvárásoknak, a munkakörülményeknek, a meglévő alkalmazotti állománynak legmegfelelőbb vezető kiválasztása érdekében a megbízó által meghatározott szempontok szerint történik a jelöltek rangsorolása.

 

Egyedi elemzés készítése

Az írásminta grafológiai elemzése segítségével bármely konkrét, a megrendelő által meghatározott egyéni élethelyzetből adódó nehézség, kérdés megválaszolása.

 

 

 

 

 

 

   
©copyright www.metamorfsziget.hu ¡ Kérdése, véleménye van? Kérem, írja meg: info (kukac) metamorfsziget (pont) hu