Aktuális
Képzési naptár
 
  Magunkról
Elérhetőségeink
• Adatkezelési tájékoztató
 
  Természetgyógyász
  képzés
Alapmodulok
• Egészségügyi modul
• Természetgyógyászati mod.
Életmódtábor
• Alternatív mozgás és
masszázsterápia
• Fülakupunktúrás
addiktológus képzés
• Fitoterápia

  Grafológus Tanácsadó
  képzés
• távoktatásos képzés 2020.
• távoktatásos képzés 2021.
• távoktatásos képzés 2022.
  Spirituális Életvezetési
  Tanácsadó / Terapeuta
  képzés
• Életvezetési tanácsadó tanf
• Életvezetési terapeuta tanf.
• Kiegészítő képzés
• Életvezetési terapeuta tanf. Bach-virág tanácsadóknak

  Bach-virágeszenciás
  Tanácsadó képzés
• Bach-virágeszenciás
Tanácsadó képzés
• Bach-virágeszenciás
Tanácsadó Kiegészítő tanf.
 
  Esti iskolai képzések
• Általános ismertető
• Arcvizsgálati és reflexzónás arcmasszázs tanfolyam
tantermi képzés
Indiai fejmasszázs tanf.
tantermi képzés
Lélekringatás tanfolyam
tantermi képzés
Metamorf masszás tanf.
tantermi képzés
Moxa, köpöly tanfolyam
tantermi képzés
Szeretetmasszázs tanf.
tantermi képzés
Talpcsakra masszázs tanf.
tantermi képzés
Talpmasszázs tanfolyam
tantermi képzés
• Kínai egészségmegőrző
módszerek otthon
tantermi képzés
• Thai kéz- és talpmasszázs
tantermi képzés
 
Gyógynövényismeret tanf.
tantermi képzés
Kinesio tape tanfolyam
tantermi képzés
• Kommunikációs tréning
tantermi képzés
Kronobiológia tanfolyam
tantermi képzés
Radiesztézia tanfolyam
tantermi képzés
Tarot alaptanfolyam
tantermi képzés
Tarot haladó tanfolyam
tantermi képzés
 
  Hétvégi képzések
• Akupresszúra otthon tanf.
Kinesio tape tanfolyam
• Radiesztézia tanfolyam
• Numerológia tanfolyam
• Svédmasszázs tanfolyam
• Shiatsu alaptanfolyam
• Transzlégzés tanfolyam

  Táborok - Elvonulások
Életmódtábor
Életvezetési-Önismereti
 
  Távoktatásos "mini"
  tanfolyamaink
Kronobiológia tanfolyam
távoktatás
Tarot tanfolyam
távoktatás
 
  Szolgáltatások
Elektroszmogmérés
 
 
 
 
 

BACH-VIRÁGESZENCIÁS TANÁCSADÓ

TÁVOKTATÁSOS KÉPZÉS

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ

A Bach-virágeszenciás Tanácsadó képzés célja, hogy olyan, a segítői munkában hatékonyan dolgozni képes tanácsadókat képezzen, akik birtokában vannak az alapvető pszichológiai, kommunikációs, tanácsadási ismereteknek és elsajátítják a dr. Edward Bach által kidolgozott Bach-virágeszenciák alkalmazását.

A távoktatásos képzés során a fő hangsúlyt a Bach-virágeszenciák megismerésére, gyakorlati alkalmazási lehetőségeire, valamint az egyes eszenciák hatásmechanizmusának megismerésére épül. Emellett elengedhetetlennek tartjuk egy tanácsadó képzés tematikájában a kommunikációs, a tanácsadási és a segítői munkához szorosan tartozó pszichológiai ismeretek átadását is, amelyek könnyítik a hatékony és gyakorlatorientált segítői, tanácsadói munka megvalósulását.

A tanfolyam részletes tematikáját ITT olvashatod.

A Bach-virágok "bizonyos magasabb rendből" származó növények. Mindegyikük bizonyos lelki princípiumot testesít meg, és energetikai kifejezéssel élve meghatározott frekvencián rezeg. E "növényi" frekvenciaminták mindegyike megfelel egy lelki frekvenciának az emberi energiamezőben. A dr. Edward Bach által felismert 38 lelki potenciál mind az emberi lélek "erénye", illetve a harmonikus magatartásminták archetipikus készletét alkotja, bár egyedileg eltérő súlypontokkal.

Ha valamelyik lelki potenciálban, például az önbizalomban "félreértés" van a lélek és a személyiség (gondolkodás, viselkedés) között, úgy a lelki potenciál frekvenciájában torzulás keletkezik. Ez valamilyen negatív gondolkodási, illetve magatartásformában mutatkozik meg, például az ember nem bízik a saját képességeiben. A virágeszencia alkalmazása helyrehozza ezt a torzulást, vagy visszaharmonizálja a negatív reakciómintákat.

A képzés során 10 témakörben (leckében) megismertetjük hallgatóinkat a segítői munka, a tanácsadás alapjaival, mások megismeréséhez, megértéséhez és segítéséhez szükséges alapvető ismeretekkel és módszerekkel, valamint a Bach-virágeszenciák gyakorlati alkalmazásával.

A leckéket (a tíz témakört) hetente, hétfői napokon tesszük elérhetővé távoktatási rendszerünkben, amelyhez egyéni felhasználó névvel és egyedi jelszóval tudnak hallgatóink csatlakozni. A leckék oktatóvideókat és pdf formátumban letölthető segédanyagokat tartalmaznak. Az oktatóvideók a megjelenéstől számítva bármikor és bármennyiszer megnézhetőek, így biztosítva a hallgatók számára a könnyebb ismeretanyag elsajátítást és az ismétlés lehetőségét.


A Bach-virágeszenciás Tanácsadó képzés elvégzését igazoló Tanúsítvány megszerzéséhez szükséges:

  • a távoktatási rendszerben biztosított 10 témakör elsajátítása
  • három rövid esettanulmány elkészítése, valamint
  • a négynapos gyakorlati foglalkozásokat tartalmazó Életvezetési-Önismereti táborban való részvétel.

/Abban az esetben ha nem szükséges számodra a tanfolyam elvégzését igazoló Tanúsítvány, mivel a tanfolyam tananyagát csupán önmagad fejlesztésére szeretnéd felhasználni,, akkor természetesen sem az esettanulmány, sem a négynapos tábor nem kötelező számodra./


Tanúsítvány:
A képzés sikeres elvégzése után a hallgatók „Bach-virágeszenciás Tanácsadó” megnevezésű kétnyelvű (magyar-angol) Tanúsítványt kapnak.

A tanúsítvány igazolja, hogy tulajdonosa pszichésen egészséges emberekkel probléma-, illetve konfliktusfeltáró és megoldó céllal tanácsadást folytathat.

A jelenlegi jogszabályok alapján a tanfolyamot végzett hallgatók a 960901 szakmai szám alatt, „M.n.s. egyéb személyi szolgáltatás” megnevezéssel folytathat hivatalos tanácsadói tevékenységet, illetve vállalkozói igazolványt válthat ki.

 

 

 

Esettanulmány:
A Tanúsítvány megszerzéséhez szükséges három esettanulmányt - a képzés során, az oktatóvideókban elhangzó instrukciók alapján - .a tanfolyam befejezését követően kell önállóan elkészíteni és elektronikus úton iskolánknak eljuttatni.


Vizsga:
A tanfolyam elvégzését és az esettanulmány elkészítését követően a szóbeli vizsga a négynapos táborban kerül lebonyolításra.


Négynapos Életvezetési - Önismereti tábor:
Időpont: évente két alkalommal kerül megszervezésre - május és augusztus hónapokban (hétfőtől-csütörtökig) - 4 nap (3 éjszaka)
Helyszín: Sokoró Fogadó (www.sokorofogado.com)
Elhelyezés: 2, 3 ágyas szobákban. A szobák felszereltsége: fürdőszoba, TV, Wifi.
Étkezés: napi háromszor, kétféle - hagyományos és vegetáriánus - menü szerint.
Utazás: egyénileg

 

Miért van szükség a a négynapos Életvezetési-Önismereti táborra?

A 10 témakörből álló távoktatásos tanfolyam során minden, a Bach-virágeszenciák hatékony alkalmazásához, a megfelelő kommunikációhoz és a tanácsadáshoz szükséges elméleti ismeretet megkapnak hallgatóink, azonban ezek gyakorlatban történő átültetéséhez elengedhetetlenül szükségesek azok az egyéni és csoportos gyakorlatok, amelyek az elvonulás során fogunk együtt elvégezni.

 

A Bach-virágeszenciás Tanácsadó távoktatásos képzést ajánljuk mindazoknak:

- akik szeretnék a teljes képzési anyagot megismerni, elsajátítani a mélyebb segítői munkához
- akik praktizáló természetgyógyászként szeretnék elsajátítani a hatékony tanácsadási ismereteket és a Bach-virágeszenciák gyakorlati alkalmazását
- akik szeretnék megérteni, mi vezérli az emberek gondolkodását és viselkedését
- akik szeretnének másokon segíteni
- akik munkájuk során emberekkel foglalkoznak és hatékonyabb támogatást akarnak nyújtani.

 

A tanfolyam időtartama: 10 téma - 10 lecke - 10 héten keresztül (leckék hétfőnként kerülnek feltöltésre a távoktatási rendszerbe)

A tanfolyam oktatója: Szabó Zsolt grafológus, Bach-virágterapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő

A tanfolyam díja: 80.000 Ft, amely fizethető részletekben is.

Az Életvezetési - Önismereti tábor díja 2024-ben: 95.000 Ft, amely fizethető részletekben is. (Az elvonulás díját NEM tartalmazza a tanfolyam díja!)

 

A BACH-VIRÁGESZENCIÁS TANÁCSADÓ KÉPZÉS RÉSZLETES TEMATIKÁJA


1.
lecke
Bach-virágeszenciák alkalmazásának ismerete - 1. rész
    A Bach-virágterápia a lélek betegségeinek szelíd gyógymódja. A dr. Edward Bach által kifejlesztetett módszer hatékony segítséget ad krízisben lévő emberek segítésére, hiszen a konfliktus, a hátráltató helyzet által keletkezett negatív érzelmeket, félelmeket tudjuk vele csökkenteni, kezelni. A lecke sorám megismerkedünk a dr. BAch által hét csoportba sorolt a 38 féle virágeszencia hatásmechanizmusával, alkalmazásuknak gyakorlati lehetőségeivel.
     
2.
lecke
Fiziognómia alapismeretek (típustanok, arcelemzés), valamint a leggyakoribb testbeszéd elemek
    A lecke során megismerkedünk a típustanok használatának előnyeivel és hátrányaival, a leggyakrabban használt típustanokkal, megvizsgáljuk az arcon keletkező ráncok segítségével, hogy viselőjük ,ilyen élethelyzetet élt át, valamint elsajátítjuk a legfontosabb testbeszéd elemek felismerését és jelentéstartalmát
     
3.
lecke
Pszichológiai alapismeretek (pszichológia, fejlődéspszichológia és mentálhigiéné alapfogalmak)
    Tanácsadói képzésben elengedhetetlen a pszichológiai alapismeretek elsjátítása, ezért a lecke során megismerkedünk a pszichológiai alapfogalmakkal, a pszichológia, mint tudomány, rövid történetével, a legfontosabb pszichológiai megközelítési módokkal, a személyiség fogalmával és felépítésével, az alapvető szükségletekkel (Maslow-piramis), valamint rövid kirándulást teszünk a fejlődéspszichológia világába.
     
4.
lecke
Bach-virágeszenciák alkalmazásának ismerete - 2. rész
    A Bach-virágeszenciák alkalmazásának, felhasználási lehetőségeinek további elmélyítése a célja ennek a témakörnek, amelyben megismerkedünk az egyes eszenciák ún. pszichológiai hátterével, és annak megértése érdekében, hogy miért is tudjuk az egyes lelki problémáknál olyan hatékonyan alkalmazni az eszenciákat, megvizsgáljuk azt is, hogy az eszenciák alapjául szolgáló növényel milyen körülmények között élnek, fejlődnek. Ez az ismeret nagymértékben segíteni fogja a hatékonyabb gyakorlati alkalmazást.
     
5.
lecke
Kommunikációs alapismeretek, avagy a "gyógyító" beszélgetés alapjai
    A kommunikációs alapismeretek témakörben megismerkedünk a kommunikáció fogalmával, az információátadás folyamatával, valamint alapvető összetevőivel, a legfontosabb kommunikáció "tulajdonságokkal", a leggyakoribb én-védő mechanizmusokkal, és megvizsgáljuk az önérvényesítő (asszertív) kommunikáció gyakorlati megvalósulását. Végezetül megbeszéljük, hogy mi jellemzi a jó és hatékony kommunikáció.
     
6.
lecke
Tanácsadási alapismeretek 1. rész
    A tanácsadási alapismeretek szintén elengedhetetlen része egy tanácsadó tanfolyamnak, hiszen megfelelő módon "lekommunikálni" a krízisből, konfliktusból kivezető út lehetőségeit nem egyszerű feladat. A témakör (lecke) során megismerkedünk a tanácsadás fogalmával, alkalmazási lehetőségeivel, a legfontosabb alapszabályaival, a beszélgetést segítő tényezőkkel (személyes,tényezők, helyszín), a hatékony tanácsadást befolyásoló legfontosabb összetevőkkel, rövid kirándulást teszünk a mentálhigiéné világába, valamint a stressz kialakulásával és a stresszreakciókkal, a krízis helyzetekkel és az alapvető kezelési lehetőségekkel,elsajátítjuk a humanisztikus pszichológia szerinti személyközpontú megközelítés elméletét és gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit,
     
7.
lecke
Konfliktuskezelés a hétköznapokban
    A nézeteltérések, véleménykülönbségek, a konfliktusok lépten nyomon átszövik életünket, és megoldásuk a legtöbb ember számára nagy kihívást jelent. Éppen ezért a lecke során megismerkedünk a konfliktus fogalmával, a sztereotípiák kialakulásával, konfliktus megelőző módszerekkel, a konfliktusok kialakulásának folyamatával, konfliktusmegoldó módszerekkel, valamint az ún. "hat gondolkodó kalap" gyakorlati alkalmazásával.
     
8.
lecke
A betegségek lelki okai, avagy mit üzen a testünk
    Napjainkban nagyon elterjedt az a nézet, miszerint a fizikai tüneteink nagyrésze mögött lelki ok áll. Szervezetünk a tünetekkel nemcsak azt közli velünk, hogy rossz irányba megyünk, hanem azt is, hogy hol rejlik a baj, és hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy ismét egészségesek legyünk. A lecke során megismerkedünk a lelki tényezők fontosságával, a lelki ok, mint fizikai tünetet, elváltozást létrehozó tényező kialakulásának okaival, valamint megismerkedünk az emberi testet 10 szervrendszerre felosztva, az egyes szervek tüneteiből következtethető lelki okokkal.
     
9.
lecke
Tanácsadási alapismeretek 2. rész
    A tanácsadási alapismeretek második leckéjében folytatjuk a tanulmányainkat a témakörből és megismerkedünk az NLP (Neurolingvisztikus Programozás) területén alkalmazott ún. hatékony célkitűzés módszerével, valamint a megismerést, illetve a tanácsadást segítő tesztekkel és gyakorlati alkalmazásuknak lehetőségeivel.
     
10.
lecke
Bach-virágeszenciák alkalmazásának ismerete - 3. rész
    Az utolsó témakörben részletesen megvizsgáljuk, hogy az egyes lelki állapotoknak milyen jellemzői vannak, és ezeket milyen Bach-virágeszencia alkalmazásával tudjuk hatékonyan befolyásolni, kezelni. Az utolsó leckében ezenkívül összegezzük az eddig tanultakat, valamint konkrét gyakorlati eseteket vizsgálva keresünk a probléma megoldására irányuló Bach-virágeszencia keverék összeállítási lehetőségeket.

 

Bővebb információ a képzésről:

Telefon: +36-20/9732-971 - munkanapokon 8.00-17.00 óra között

Email: info@metamorfsziget.hu
facebook/metamorfsziget


/Az online jelentkezés lap mobiltelefonról és tabletről nem minden esetben küldhető el zökkenőmentesen,
ezért azt kérjük, hogy számítógépről vagy laptopról tegyék meg jelentkezésüket a képzésre./

 

 

   
©copyright www.metamorfsziget.hu ¡ Kérdése, véleménye van? Kérem, írja meg: info (kukac) metamorfsziget (pont) hu